A Conchiglioni Rigati (nagy barázdás kagylók), amelyek Campania régióból származnak, ma már nagyon népszerűek Olaszország-szerte. A szokatlan méret és héjforma miatt ez a tészta ideális szószok készítéséhez, vagy kemencében sült, töltött tésztaételek készítéséhez, hal- vagy hússzószokhoz. A sütőben sütésen és tölteléken kívül ez a tészta friss fűszerekkel is fogyasztható, mint például könnyű, tavaszi mártások mozzarellával, paradicsommal és friss bazsalikommal.
A kiváló alapanyagok kiválasztása az első lépés, valójában a legfontosabb az egyedi tészta elkészítésében.
Majdnem két évszázada vagyunk molnárok: 1831-ben Don Nicola De Cecco már „a megye legjobb lisztjét” állította elő malmában. A mai napig az összes búzát a tésztagyár melletti saját malmunkban őröljük, intenzív és finom aromákkal úszva.
Míg a tészta formáját a húzási folyamat adja, a durva szerszám teszi a tésztánkat egyedülállóan porózussá, így az egész szószt magába foglalja. Ezért ez az egyik különleges eljárás, amelyet a megőrzés és a védelem érdekében választottunk. Nagy büszkeséggel.
A tésztánk másik titka a lassú száradás alacsony hőmérsékleten. Ez a módunk arra, hogy a búza érzékszervi tulajdonságait érintetlenül tartsuk.