Napérlelte őszibarack és eredetvédett homokháti barackpálinka, durvára tört színes borssal pikánssá téve. Olajjal elkeverve pácként használhatjuk, de sütés közben a húsra kenve is fenséges. A pácolt húsokat serpenyőben vagy sütőben is elkészíthetjük, így egész évben élvezhetjük a nyár ízeit. Szárnyasokhoz és halakhoz ajánljuk. Joghurttal elkeverve remek salátaöntet. Olajjal elkeverve pácként használhatjuk, de sütés közben a húsra kenve is fenséges.
A Legjava munkatársai helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítenek, amelyeket büszkén tehetsz az asztalodra, kiegészítve velük az általad elkészített finom ebédet vagy vacsorát.
A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfelolgozó Szociális Szövetkezet Bordányban, a Homokhátság Szívében működik. Gyümölcslevek, valamint saját receptúrák alapján többféle chutney gyártására kerül sor az üzemben. A szociális szövetkezet célkitűzése a helyi munkanélküliség csökkentésén túl, hogy elsősorban helyi alapanyagból, tartósítószer és adalékanyag-mentesen készüljenek a különlegességek. A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű kész termékek előállítását célozta meg a menedzsment, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok kézműves boltjaiban is.
A szövetkezet gyártja és forgalmazza az egyedi, exkluzív megjelenésű LEGJAVA termékeket, amelyekkel eddig kiállításokon és kézműves vásárokon, piacokon mutatkoztak be nagy sikerrel.