Umbria azon olasz régiók közé tartozik, ahol a kézműves, mezőgazdasági gyökerek dominálnak, hiszen magába foglalja azon tésztakészítő mesterek sorát, akik a múlt század eleje óta valóságos kézműves tésztakészítők „iskoláját” hozták létre, amely méltó arra, hogy viszonyítási alapként szolgáljon egész Olaszország számára. Umbria gazdálkodási gyökerei lehetővé tették, hogy ez a régió olyan szemléletet alakítson ki, amely a maximális termékminőséget abszolút prioritássá teszi, miközben hű marad a hagyományokhoz.
Össztevők:
durum búzadara
víz
Figyelem, a termék nyomokban tojást, szóját, tintahal festéket tartalmazhat.
Főzési idő: 7/8 perc.
Tárolása száraz és hűvös helyen javasolt.
Tápanyag értékek: (átlagos tápérték 100 g termékben)
energia: 1509 kj/356 kcal
zsír: 1,4 g, amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
szénhidrát: 71,6 g - amelyből cukrok: 2,8 g
fehérje: 12,5 g
só: 0,005 g