A borkészítés gyökereihez visszanyúlva juthatunk el ahhoz a módszerhez, mellyel mi a PETNAT -ot készítjük. A PETNAT olyan bor, melynek palackozása még az erjedés vége előtt megtörténik. A fermentáció folyamán a mustban lévő naturális cukor alkohollá alakul és ezen folyamat következtében, borunkban megjelenik a CO2. Petnatunk minőségi, kézzel válogatott furmintból, a degorzsálás lépését elhagyva készül.
Fontos, hogy mint a petnat-oknál általában, itt is vigyázni kell a kibontás során. Jól behűtve bontsuk és csak nagyon lassan, különben negy lehet a veszteség!
Borászatról: "Fenntartható módon művelünk egészséges szőlőt, melyből egyedi borokat készítünk. Ebben segítségünkre van a dél-balatoni terroir, egy szívvel-lélekkel dolgozó csapat és a régióba vetett hitünk. Célunk egyet hátra lépve, a természet adta alapanyagot a lehető legkevésbé befolyásolni."