Prémium bor. Több, mint két évi tölgyfa hordós érlelés után kerül, lepalackozásra a La Serena Brunello, majd hosszú palackos érlelés következik forgalomba hozatal előtt. Kiváló a La Serena Brunello vadhúsok, grillen sültek, valamint érlelt sajtok társaként.
50-60 mázsa (80 mázsa/ha a bortörvény szerinti megengedett felső határ) hektáronkénti termést „enged” Andrea Mantengoli tulajdonos a birtok Brunello besorolású ültetvényein, ezáltal egy nagyon koncentrált, hihetetlenül gazdag íz és illat világú bort tudnak előállítani. Lehetőleg 4-6 órát dekantáljuk fogyasztás előtt.
Borvidék: Montalcino
Borászat: La Serena
Évjárat: 2017
Szín: vörös
Típus: vörösbor
Borstílus: testes
Jelleg: száraz
Szőlőfajta: 100% sangiovese grosso
Ideális fogyasztási hőméséklet: 18
Alkoholtartalom (%): 14.5