Badacsony zászlós szőlőfajtáját különös odafigyeléssel, komoly terméskorlátozással, több szüreti időponttal, gyors feldolgozással kezelik. Hordóban és tartályban spontán erjesztik, majd 8 hónapig érlelik. Neutralitás, ásványosság, vadvirágok és a bazaltkövek frissen felázott illata jellemzi ezt a bort. Balatoni fogassal való találkozása felejthetetlen élményt nyújt, de káposztás ételek, sertéssültek és érlelt sajtok mellé is ideális lehet.
A Balaton északi partján készült borok magukban hordozzák a balatoni napsütés, a sajátos mikroklíma és a bazaltos talaj adta íz- és illatvilágot, melyek egyedi jegyekként köszönnek vissza minden kortyban. A badacsonyörsi Váli birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat ottonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelést saját kezükkel végzik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.