Története:
Vegyszermentesen művelt szőlő, organikus gazdálkodás, terméskorlátozás (78 q / 1 ha), gondosan végzett kézi szüret, kézi bogyóválogatás és kíméletes szőlőfeldolgozás jellemzi a bor készítését.
Érlelése 22 hónapon keresztül 225 literes új tölgyfahordóban finom seprőn (sur lie) folyamatos kevergetés (battonage) mellett zajlott.
A bor készítése során kizárólag természetes és vegán anyagokat használtunk fel.
Házasítása palackozás előtt hordóválogatással történt.
A bor rubinvörös színű és intenzív illatú, melyben a fekete ribizli, a szeder és a csokoládé dominál, ízében pedig a fűszeres, erdei gyümölcsös aromák harmonikus találkozása valósul meg vaníliás lecsengéssel.
Szép sav és emelkedett struktúra jellemzi ezt a komoly, hosszú, egyensúlyos bort.
Fiatal, hosszú érlelési potenciállal rendelkező modern, elegáns bor, lekerekedett tannin szerkezettel.