„Tényleg természeti csoda a botritisz. Minden, amit kint mertünk hagyni a tőkéken, az 17-ben beaszúsodotott. Ez a szamorodni pedig ízig-vérig hegyaljai, mádi ásvánnyal, tarcali gyümölcsökkel.” Szilágyi László
Tíz szüreti nap (októrber 17.- november 7.) és hat dűlő (Bomboly, Medve, Barát, Deák, Szil-völgy, Kastély) botritiszes fürtjei kerültek prés alá, a pince legjobb területeiről. Hordóban erjedt, majd fél évig érett. Tiszta és egyenes illatok, könnyű test, mézzel, kajszival, friss savakkal, jó arányokkal. Modern botritiszes tokaji.
Maradékcukor: 143 gramm, savtartalom: 8 gramm.
A Tokaji Borvidék Magyarország Észak-keleti részén – közel 5500 hektáron található. Vulkanikus eredete gazdag és tartalmas borok készítését teszik lehetővé.
A változatos geológiai megjelenésű parcellák (dácit, andezit, riolit) – kiváló termőhelyi un. dűlős borokat teremnek. Ez a világ első zárt borvidéke (1737), ma is oltalom alatt álló eredetvédett borok készülnek itt. 2002 óta Tokaj az Unesco Világörökség része, történelmi kultúrtáj.