A Bati-kereszt monopol dűlő termése adja a bor gerincét, a sagrantinot és cabernet franc-t, és ehhez került még egy kevés kékfrankos is házasítva. A szőlőfajták külön-külön kerültek feldolgozásra, majd préselés után különféle méretű hordókban voltak érlelve nagyjából 2 évig. A végeredmény egy hihetetlenül rétegzett bor, nagy érlelési potenciállal. Illatban érett szeder, fűszerek, a korty selymes, érett gyümölcsök mellett, vanília, hosszú lecsengés.
"Egy igazán egyedi ízvilágú, markáns tanninokkal bíró, mégis gyümölcsös, hosszan érlelhető bor. 2007-ben készítettük el először: a ritkaságszámba menő, markánsan fűszeres sagrantino termését házasítottuk egy kiemelkedő cabernet franc-nal és egy kevés vibráló kékfrankossal.
A Franciscus névvel a felmenőink előtt tisztelgünk: a Heimannok Szekszárdon élő 10 generációjából hetet hívtak Ferencnek, korábban Franciscusnak."