Öreg sziklás talajon, alacsony tőketerhelésű (30-40 q/ha), 60 éves, délnyugati fekvésű ültetvényről, a Napos-dűlőből szüretelt Kadarka. Az átlagos Kadarkáknál sötétebb rubin színvilág jellemzi. Illatában és ízében is érett gyümölcsök, fűszerek, illetve gomba és nedves avar jelenik meg. Összetett, komplex, elegáns Kadarka, kissé minerális és hosszú lecsengéssel. Alkoholfok: 14%
A kadarka nagy múltra tekint vissza a Ménesi borvidéken, hagyományosan ebből a szőlőfajtából készült a híres ménesi vörös aszú, és Balla Géza jóvoltából ma is művelik a fajtát. A sziklaborhoz magasabb területekről, alacsony tőketerhelésű, idős tőkékről érkezik az alapanyag, spontán erjedés után 225 l-es kishordókban érik 12 hónapig. Az átlagos kadarkáknál mélyebb tónusú, érett gyümölcsökkel, gombás, avaros fűszerekkel.