A Betsek dűlő fehér riolittufa alapkőzete, és a benne rejlő nagy mennyiségű agyagásvány nagyon jellegzetes gyümölcsös alaphangot képez az innen készült boroknak, amit egy apró, de annál izgalmasabb lágy és bársonyos kesernyés lecsengés foglal keretbe.
A pincészetet 2005-ben alapította Balassa István borász. A 17,6 hektáros terület a borvidék 11 dűlőjében 45 parcellában helyezkedik el Tokaj, Tarcal és Mád környékén.
Bemutatkozás: "A történet egy sörözéssel indult 99 nyarán…bármilyen hihetetlen soha nem gondoltam, hogy valaha borász leszek. Aztán ez a hihetetlen szakma gyorsan megfogott, átszőtt, majd rabul ejtett. Egy borász munkája a problémamegoldás, ami az alkotói kreatív folyamatot veszi körül. A legfontosabb feladat azt a minőséget a lehető legjobban megtartani, ami a szüret pillanatában a szőlőszemekben rejtőzik. Mert ettől a ponttól minden lépés módosítja az élményt, és ha kiváló a borász, akkor ezt az élményt nagyon mélyen tudja visszaadni a fogyasztónak."