Organikus, vegyszermentesen művelt szőlő, nagyon magas terméskorlátozással (50 q / 1 ha), fenolos érettségben kézi szürettel és kézi bogyóválogatással.A feldolgozás során kizárólag természetes és vegán alapanyagokat használtunk fel. Az irányított erjesztést 9 napos körfejtés, majd közvetlen préselés követte.A bort 225 literes első töltésű magyar,francia “bordeaux” típusú és amerikai tölgyfahordókban 23 hónapon keresztül finom seprőn (sur lie), rendszeresen kevergetve (battonage) érleltük.A szép piros bogyóknak köszönhetően a bor mély, rubinvörös színű, a pohárba szippantás után a csokor kinyílik és egy kifinomult, de bombaként ható illata árad belőle.
Az érett gyümölcsösség mellett szeder, áfonya, szilvalekvár és erdei szamóca kellemesen fanyar ízvilága dominál, de érezzük a hordóból származó fűszerességet is, mely kis vaníliával, valamint a kökény, a csokoládé és a kávé aromáival elegyedik.
Fajtajelleg, sokrétű, nagy extrakt tartalom, feszes szerkezet, szép hordó, jól integrált savtartalom, szép textúra, intenzív aroma és szépen lekerekedett tannin szerkezet jellemzi a bort.
Tüzesen fiatal, de testes, komoly, egyensúlyos, elegáns bor hosszú utóízzel, némi újvilági beütéssel.
A bor struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.
Fogyasztását 15-16 ’C hőmérsékleten vörös húsú ételek mellé vagy a cabernet franc “szerelmeseinek” ajánlja a borász.