A szőlő a Villányi Borvidékről, a siklósi Akasztófa-dűlő meleg katlanjából származik.
Vegyszermentesen művelt szőlő, terméskorlátozás (80 q/ha), kézi szüret és bogyóválogatás, valamint egy szép, kiegyensúlyozott évjárat jellemzi a bort.
A 12 hónapig tartó, 225 literes másodtöltésű magyar tölgyfahordókban történő érlelésnek köszönhetően az érett, húsos gyümölcsök - cseresznye és meggy - aromája a hordófűszerek intenzív zamatával elegyedve rendkívül kellemes, fanyar ízű bort varázsol a poharakba.
Fiatal bor feszes savszerkezettel, közepes tannintartalommal és hosszú lecsengéssel.
Fogyasztását 14-15 ’C hőmérsékleten vörös húsok mellé vagy csak úgy magában, a kékfrankos bor kedvelőinek ajánlja a borász.
Siklós legjobb déli fekvésű dombjának a legmagasabb pontjáról szüreteltük a borász egyik kedvenc szőlőfajtáját. Ennek a bornak elegendő volt a 12 hónapos érlelés, mivel a borász a könnyű és a testes borkategória közötti átmenetnek szánta premium minősítésben.
Egy kivételesen szép, a kékfrankos fajtajellegét karakteresen képviselő, igazi villányi vörösbor “született”, melyre Riczu Tamás borász nagyon büszke.